تماس با نقاشی ساختمان محمدی
سفارش نقاشی ساختمان
می 26, 2021

رنگ نما چیست؟

رنگ نما و انواع آن

 

رنگ نما چیست؟

رنگ نما آخرین لایه ای است که به جهت داشتن خاصیت محافظتی و همچنین تزئینی، روی سازه های مختلف قرار می گیرند و با توجه به شرایط پر تنشی که اغلب تجربه می کنند لازم است تا از مواد و متریالی در روند تولید آن ها استفاده کرد که حداکثر استحکام و پایداری را در مقابل عوامل محیطی داشته باشند. وجود یکنواختی در سطوح بیرونی ساختمان های مختلف یکی از مواردی بود که سبب شد تا رنگ های نما در صنعت ساخت و ساز به کار گرفته شوند.

 

همان طور که می دانید آنچه که یک ساختمان را زیبا و خیره کننده می کند در درجه ی اول نوع معماری آن و بعد از آن نحوه ی به کارگیری رنگ های متنوع روی بدنه ی سازه می باشد. در این مقاله با انواع و ویژگی های های رنگ های نما به طور مفصل آشنا خواهیم شد و می توانیم با یک دید وسیع تری نسبت به تهیه ی آن ها اقدام کنیم.

در انتخاب رنگ نما بایدبه نکات زیر توجه کرد:

شرایط آب و هوای منطقه

مصالح بکاررفته در نما

آبگریزی

غبارگریزی

مقاوم بودن در برابر نور خورشید و قیمت رنگ نما بر اساس نیازمان

انواع رنگ نما ساختمان

رنگ نما اکریلیک

این نوع رنگ پایه آب است و سازگار با محیط زیست است، مقاومت سایشی بالا، در برابر رطوبت و اشعه UV نور خورشید استحکام بالایی دارد. ضد آب بودن،سرعت خشک شدن بالا،اجرای آسان از جمله ویژگی های این رنگهاست.

مزایای استفاده از رنگ نمای آکریلیک :

حفظ حداکثر پایداری و مقاومت در برابر انواع تنش های خارجی از قبیل سایش

حفظ درخشندگی سطوح رنگ شده برای مدت طولانی

تنوع بسیار زیاد از رنگ های مختلف مخصوصاً رنگ های سایه ای

کاربری آسان و دارای خاصیت الاستیسیته بالا

رنگ نمای آکریلیک اقتصادی ترین مواد برای پروژه های وسیع می باشند به طوریکه متناسب با بودجه ی خود می توانید حجم گسترده ای از این مواد را تهیه کنید. ترکیبات آن ها دارای ماده ی چسبنده ای به نام پلیمر آکریلیک است و پس از آنکه روی سطح مورد نظر خشک شدند یک فیلم (film) یا لایه ی نسبتاً ضخیم و استانداردی را تشکیل می دهند که از لایه های زیرین در برابر بارش های مکرر باران محافظت می کنند.

 

رنگ نماهای اکریلیک را می توان جزو رنگ های جهانی و با جامعه ی آماری بسیار بالا در استفاده در نظر گرفت. زیرا آن ها در برابر نور آفتاب مقاوم هستند و در طولانی مدت محو نمی شوند. در طی زمان های طولانی دچار فرسودگی نمی شوند ، پس از آنکه روی دیواره ها قرار گرفتند دچار ترک های ریز نمی شوند.

 

رنگ نماهای اکریلیک به دو گروه کلی طبقه بندی می شوند:

 

رنگ های آلی که با استفاده از آن ها می توان حتی در دماهای زیر صفر نیز عملیات رنگ آمیزی را انجام داد چرا که مواد آلی به سرعت به حالت پلیمری در می آیند. بنابراین شما می توانید از رنگ های آلی آکریلیک که در دو نوع براق یا مات می باشند، نیز در نمای ساختمانی خود استفاده کنید. رنگ های پایه آب که از لحاظ ویژگی های شیمیایی کاملاً بدون بو هستند و چسبندگی استانداردی را روی سطوح بیرون ساختمان ایجاد می کنند و از لحاظ اقتصادی نیز قیمت های قابل قبولی دارند.

 کنیتکس

این نوع رنگ هم برپایه آب و هم روغنی تولید میشوند که برای سطوح خارجی پایه روغنی آن به دلیل ضد آب بودن و عمر بالا استفاده میشود.دوام بسیار بالا، اجرای آسان روی تمامی سطوح از ویژگی‌های اصلی این محصول است.

 

رنگ نانو

این رنگ در برابر عوامل جوی مقاوم است. آبگریزی، ضد گرد و غبار، ضد آلودگی محیط، عایق گرما و سرما، ضد لک، مقاومت بالا از ویژگی های اصلی این رنگ است. این محصول باعث جلوگیری از رشد جلبک و خزه روی نما میشود. در برخی از رنگهای نانو پوششی به عنوان لایه نهایی در رنگ نما ارائه میشود که بعد از رنگ نانو استفاده میشود. این پوشش بدون آنکه به رنگ آسیبی بزند قابلیت ضد آبی، ضد لک، ضد گرد و غبار بودن آن را حفظ و تقویت می کند، همچنین قابل شستشو بودن و دوام بالا به آن می بخشد.

 

رزین آکریلیک

این رنگ ها بر دو پایه آب و روغنی موجود هستند. از ویژگی های رزین آکریلیک پایه آب ضد قارچ، بدون بو، آسیب‌ ناپذیر، مقاوم در برابر اشعه uv خورشید را میتوان نام برد، که بر روی سطوح گچی، سیمانی، کناف و …قابل‌ استفاده هستند.

 

رنگ‌ روغنی

این رنگ بر روی تمام سطوح خارجی به‌ خصوص نرده، در و پنجره فلزی قابل استفاده است. در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد و قابل شستسو است.

 

رنگ استخری

این محصولات در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند و همچنین ضد قارچ و جلبک هستند که بیشتر برای رنگ آمیزی استخر استفاده میشود.

 

شما می توانید برای خرید انواع رنگ رنما با برندهای مختلف به سایت ایران رنگ مراجعه کنید و با مشاورین ما برای راهنمایی بیشتر در ارتباط باشید.

 

رنگ نما –  نمای  سیمانی

برای اجرا روی سطح سیمانی باید سیمان به طور کامل خشک باشد . برای مقاوم شدن سیمان نیاز است تا رطوبت سیمان کامل از بین برود. اگر سیمان رنگ نشده و یا تازه باشد باید ازآستر پرایمر استفاده کرد که هم باعث میشود رنگ به سطح بچسبد و بعدا پوسته پوسته نشود و هم مصرف رنگ را کاهش میدهد. باید توجه داشت که سطح سیمانی آسیب دیده و کثیف نباشد. در صورتی‌ که سطح مورد نظرقبلاً رنگ‌آمیزی شده باشد باید پوسیدگی‌ها و ترک‌های سطح را ترمیم کنیم.

رنگ مخصوص نمای سیمانی با ایجاد پوششی از سطح زیرین خود محافظت می‌کند. این رنگ باید به‌گونه‌ای باشد که امکان ایجاد لایه تنفسی به سیمان زیرین خود را بدهد تا رنگ پوسته نشود به همین دلیل بیشتر از رنگ های اکریلیک پایه آب که امکان تنفس به سطوح می دهند استفاده می شود.که باغث ماندگاری و دوام بالا در شرایط آب و هوایی میشود.

 

 رنگ نما – رنگ‌آمیزی شیروانی

در مناطق شمالی به دلیل بارندگی های دائمی و شرایط آب و هوا ساختمان ها با سطوح شیروانی پوشیده میشوند که یا از ورق های گالوانیزه یا سفالی استفاده میشود که با توجه به نوع جنس به کار رفته باید رنگ نمای مخصوص آن را استفاده کرد. برای سطوح سفالی می توان از رنگهای اکریلیک استفاده کرد. ولی برای رنگ آمیزی ورق های گالوانیزه اول باید به عنوان زیر از واش پرایمر کار و بعد از رنگ روغنی و یا اکریلیک بر روی آن استفاده کنیم. به دلیل رطوبت بالا در مناطق شمالی باید از رنگ هایی که امکان تنفس به سطوح را میدهند استفاده کرد.

 

نمای آجر ساختمان

نمای آجری به دلیل قرارگیری در مقابل رطوبت پس از مدتی دچار شوره‌زدگی و فرسودگی می‌شوند. رنگ‌آمیزی نمای آجری از نفوذ رطوبت به داخل آجر و از شوره‌زدگی و فرسودگی آجر جلوگیری می‌کند. برای آجرنسوز نمای ساختمان از رزین سنگ استفاده می‌کنند که علاوه بر جلا دهندگی، عایق رطوبتی آن از شوره زدن آجر جلوگیری می‌کند.

 

رنگ نما – نمای چوب

در نماهای چوبی هم میتوان از لاک های اکریلیک  و هم پوشش سیلیکونی پایه آب استفاده کرد. در هنگام استفاده از رنگ نما برای نماهای چوبی باید به نکانی توچه کرد. اگر چوب خام است باید از آستر پرایمر قبل از رنگ نما استفاده کنیم. اگر چوب روکش پلی استر دارد باید با  سنباده روی آن را سنباده بزنیم.

ویژگی های یک رنگ نمای استاندارد

در تهیه ی رنگ نمای استاندارد، لازم است که به یکسری نکات توجه داشته باشید تا بتوانید یک محصول با کیفیت و ایده آلی را انتخاب کنید. این نوع از رنگ ها باید دارای ویژگی های ذیل باشند.

 

پس از نشستن روی کار ضخامت مناسبی داشته باشند. اما در هنگام هم زدن و ترکیب کردن کاملاً روان و به نوعی کاربری آسانی داشته باشند.

همگن باشند، یعنی کاملاً یکدست و بدون مواد ناخالصی باشند.

پس از رنگ آمیزی محو و ناپدید نشوند.

امکان تمیزکاری و شستشو داشته باشند چرا که بعد از مدتی ممکن است دیواره های نما دچار آلودگی و کثیفی شوند و باید رنگ نماها در زمان شستشو سطح پایداری و دوام خود را حفظ کنند.

اگر ساختمان شما در نزدیکی خیابان قرار دارد ، رنگ نمایی را انتخاب کنید که خاصیت ضد آلودگی و دفع ذرات معلق داشته باشد. از طرفی آبگریز نیز باشد تا بتواند در مقابل رطوبت محیط حداکثر مقاومت را از خود نشان دهد.

 

با این ویژگی منحصر به فرد حتی اگر گرد وغباری هم روی نمای ساختمان شما بنشیند به راحتی توسط باران شسته خواهند شد. در فرآیند رنگ آمیزی حتما کلیه پروتکل های موجود در ارتباط با استفاده ی درست از انواع رنگ نما را مطالعه کنید، چرا که بعضی از انواع آن می توانند به راحتی روی پوشش های قدیمی دیوار قرار گیرند، اما در بعضی از آن ها حتما لازم است که رنگ های قدیمی تا حد ممکن حذف و به نوعی سطح آماده سازی کامل شود.

 

انتخاب و گزینش بهترین نوع رنگ نما برای رنگ آمیزی سطوح خارجی ساختمان چندان فرآیند دشواری نیست ، تنها لازم است که محصولات موجود در بازار را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید که کدام نوع مناسب ویژگی های مورد انتظار شماست. لذا اگر در این پروسه عملکردی کاملاً کارشناسی شده را ارائه دهید می توانید سطوح رنگ آمیزی شده ی ساختمان خود را تا حداقل ۱۰ سال تضمین کنید.

آیا رنگ نما می تواند آلودگی ها را از خود دفع کند؟

همان طور که گفته شد لایه های رنگ نما با خاصیت آبگریز ،دفع آب بیش تری دارند و در صورت آلودگی به راحتی تمیز می شود. برخی از رنگ های نما ماهیت خود تمیز کننده دارند و همواره سطح صاف و صیقلی خود را حفظ می کنند.اگر رنگ نما خاصیت خود تمیزکننده نداشته باشد ، پس از چند ماه ممکن است به رنگ خاکستری دربیایند.

 

پس از آنکه رنگ ها به طور کامل خشک شدند ، یک فیلم (film) یا لایه ی ضد آب در سطح رویه ی رنگ ایجاد می شود و به طور کامل از نفوذ خاک و رطوبت به لایه های زیرین رنگ جلوگیری می کنند. ساختمان هایی که از این نوع رنگ ها استفاده می کنند حتی با باران کم هم تمیز می شوند. حدود یک ماه پس از استفاده در نما خاصیت ضد آب خود را بدست می آورند.

 

مواد خود تمیز شونده موجود در رنگ نما بیشتر برای سطوح خارجی و در معرض آب و هوای اطراف استفاده می شوند. base و پایه ی آن ها بیش تر مواد سیلیکونی، اکریلیک و سیلیکات می باشند که اغلب توسط یکسری مواد و پلیمرهای سیلیکونی تکمیل شده اند.

 

هرچقدر مواد آلی رزینی بیشتری در رنگ نما وجود داشته باشد ،  به همان نسبت سطوح بدنه راحت تر تمیز می شوند.

 

معمولا هیچ اطلاعاتی در مورد مقدار رزین های موجود در رنگ بر روی بسته بندی آن وجود ندارد لذا در این مورد باید به نظر پیمانکاران و شرکت های تولید کننده ی رنگ اعتماد داشته باشید.

کدام نوع از رنگ نما پوشاننده ی ترک های ریز دیوار هستند؟

رنگ نما با پوشش ضخیم که پس از خشک شدن لایه های نسبتاً قطوری را روی سطح ایجاد می کنند می توانند برای این نوع پروژه مناسب باشند. این نوع از رنگ نما با مواد افزودنی فیبرهای پلیمر (polymer fibers) در رنگ های اکریلیک، سیلیکون – اکریلیک، و همچنین پلی سیلیکات ها می توانند خراش ها و ترک های با عرض ۰٫۵ میلی متر را به راحتی پر کنند.

 

ترک ها و خراش های ریز که روی گچ های قدیمی وجود دارند توسط رنگ نما با خاصیت نانوذرات که یک لایه ی الاستیک خارجی را در سطح ایجاد می کنند کاملاً ناپدید می شوند.

 

دستورالعمل‌هایی که باید در رنگ آمیزی نمای ساختمان رعایت کنید

 

قبل از آنکه بخواهید از رنگ نما در حجم بسیار وسیع استفاده کنید یکسری قواعد و اصولی وجود دارد که نه تنها در مورد این پروژه بلکه در دیگر برنامه های مرتبط با رنگ آمیزی ساختمان نیز کاملاً صدق می کند و برای آنکه در مراحل میانی کار دچار مشکل نشویم لازم است که این اصول گام به گام را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.

 

گام اول : ظرفیت رنگ نمایی که مورد نیاز ساختمان شماست را به صورت دقیق ارزیابی کنید تا بتوانید یک برآورد هزینه نسبت به خرید بسته های رنگ خود داشته باشید.

گام دوم : سعی کنید قبل از آنکه از رنگ نما استفاده کنید یک زمان جداگانه برای تمیزکاری سطح در نظر بگیرید. روند کار شما باید به این صورت باشد که کلیه سطوح را از بقایای رنگ های قدیمی و شل شده، آلودگی های مختلف، گرد و غبار و از این دست موارد کاملاً پاک کنید. برای این کار می توانید از آب، برس و برخی دستگاه های تمیز کننده که در فشار بالا هستند استفاده کنید.

گام سوم : بعد از آنکه عملیات شستشو را انجام دادید اجازه دهید که سطح کاملاً خشک شود و بعد از آن می توانید متناسب با وسعت سطح خود از رنگ نما استفاده کنید.

گام چهارم :کلیه ی شکاف ها و سوراخ های موجود در سطح را با مواد مخصوص پر کنید، این ناهمواری ها می تواند در موارد بسیار عمیق باشند که ممکن است تأثیر منفی روی نمای کلی ساختمان داشته باشند.

گام پنجم : میزان قابلیت جذب را روی سطوح بررسی کنید. اگر دیواره ها درصد جذب بسیار بالایی دارند بهتر است که قبل از رنگ آمیزی از یکسری پرایمرهای رنگ نما استفاده کنید.

گام ششم : روی سطوح شیشه ای سازه ی خود، درب و پنجره، کف و حتی سطوحی فضای سبز یا چمن ها از روکش های محافظ استفاده کنید تا آن ها را به طور کامل پوشش دهند.

گام هفتم : بعد از آنکه پرایمر را در صورت لزوم روی سطح قرار دادید می توانید عملیات رنگ آمیزی خود را آغاز کنید.

چند نکته مهم: هم برای رنگ نما و هم برای پرایمرها ابتدا سعی کنید زوایا و گوشه های سازه را رنگ آمیزی کنید و همچنین نقاطی که دسترسی به آن ها قدری مشکل تر از نواحی دیگر است را در اولویت رنگ آمیزی خود قرار دهید. بعد از آن به صورت ضربدری سطوح باقی مانده را از چپ به راست و از بالا به پایین و بالعکس فرآیند رنگ آمیزی را ادامه دهید.

شرایط استفاده از رنگ نما

بر اساس برخی  شرایط اقلیمی و محیطی، یکسری قوانین فنی از پیش تعریف شده ای وجود دارد که نشان می دهد فرآیند رنگ آمیزی مبتنی بر یک چارچوب خاص است و لازم است که حتماً آن ها را مد نظر قرار داد. قبل از هر چیز از طریق اخبار یا سازمان های هواشناسی از وضعیت آب و هوا اطلاعات لازم را بدست آورید. اگر خطر وزش باد شدید یا طوفان های سنگین وجود دارد بدون فوت وقت از ادامه ی رنگ آمیزی ساختمان خود دست بکشید، در غیر این صورت رنگ نما رو سطوح ساختمانی کاملاً از بین خواهند رفت و به نتیجه ی مورد انتظار و مطلوب خود نمی رسیم.

 

کلیه ی کارشناسان شروع فعالیت رنگ نما را در روز های گرم روز و نسبتا آفتابی پیشنهاد می کنند و استاندارد دمای محیطی که اغلب مناسب ترین و ایده آل ترین شرایط رنگ آمیزی را برای پروژه ی شما فراهم می کند دمای ۱۰+ ، و ۲۵+ درجه سانتیگراد است توصیه می کنند. بهتر است در همان ساعت های اولیه ی روز کار رنگ نما را به اتمام برسانید تا زودتر خشک شوند چرا که در صورت بروز حتی باران های خفیف و نسیم ملایم می تواند آلودگی ها و گرد و غبار زیادی روی نمای مرطوب از رنگ بنشینند و ظاهر ساختمان را خراب کنند.

 

افرادی که می خواهند پروژه ی رنگ نمای خود را در پایان بهار یا ابتدای پاییز انجام دهند بهترین کار را می کنند. زیرا گزارش های هواشناسی نشان می دهد که در این محدوده های زمانی سال است که روند آب و هوا کاملاً پایدار و مثبت است و خورشید نیز در متعادل ترین حالت تابش خود قرار دارد. بنابراین با رعایت این نکات به ظاهر کوچک اما در عمل فوق العاده موثر می توانید موفق ترین پروژه ی رنگ نمای خود را با اطمینان خاطر به پایان برسانید.

 

زیبایی ساختمان ها و ظاهر زیبا و جذاب آن ها، از جمله مواردی است که در زندگی امروزی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته و اغلب آن ها، برای نمای ساختمان های خود، مبالغ زیادی را می پردازند، تا ساختمانی شیک با ظاهری زیبا را داشته باشند. پرایمر رنگ نما، از جمله محصولاتی است که برای نما کاری ساختمان ها استفاده می شود.

 

افرادی که در زمینه رنگ آمیزی ساختمان تخصص دارند و رنگ آمیزی فضا های داخلی و خارجی ساختمان ها را برای زیبایی هرچه بیشتر این ساختمان ها انجام می دهند، از رنگ های متفاوتی برای فضا های داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می کنند.

 

برای فضای خارجی و نمای ساختمان ها، معمولا از پرایمر رنگ نما استفاده می شود. در این مقاله، سعی خواهیم کرد تا شما را با انواع پرایمر هایی که به عنوان رنگ نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، آشنا کنیم و همچنین به ارائه نکاتی مهم درباره اجرای این رنگ ها، بپردازیم.